Verslag 5e NK Rucphen

Het laatste NK van het seizoen 2006 zit er op.

Dit weekend werd het laatste NK van seizoen 2006 verreden, doordat ikzelf had besloten niet te rijden in Groningen (4e NK) moest het hier voor mij gebeuren.

Zaterdagochtend zijn we vroeg vertrokken en waren we rond half elf op het circuit, daar zijn we met zijn 3en eerst even alles nog gaan checken en hebben we de laatste puntjes op de "i" gezet.
Doordat de baan nog nat was konden we eigenlijk pas tegen 3uur beginnen met serieus ronden te gaan rijden.
Voor de eerste keer dit jaar leek mijn auto niet zo goed te gaan op de basis-setup en heb ik van alles en nog wat geprobeert om hem op de rit te krijgen maar uiteindelijk bleek dit in een achterband te zitten die op de een of andere manier niet deed wat hij hoort te doen.
Marco ging vanaf het begin eigenlijk wel lekker en leek de spullen op de rit te hebben na wat kleine aanpassingen.
Chris ging eigenlijk het best van ons 3en en had de spullen volgens mij het best in orde voor deze baan.

S'avonds zijn we gezellig met een hele groep wezen eten en drinken en hebben we lekker rustig aan gedaan, na nog wat biljard-les van chris en nog wat gedronken te hebben met de fam. Huning zijn we optijd naar ons bedje gegaan om zondag (voor de verandering) eens fit op de baan aan te komen.

Zondagochtend waren we dus ook vroeg aan het ontbijt en waren we mooi optijd op de baan aanwezig, hier hebben we allemaal de auto nog eens nagekeken en rond half elf begonnen de kwalificaties.
Chris was als eerst aan de beurt en de auto ging eigenlijk net als zaterdag erg goed rond en reed hij een zeer nette kwalificatie.
Marco was daarna aan de beurt en ging ook erg goed, helaas kwam hij in aanraking met een collega-rijder waardoor hij wat schade aan de auto had en moest opgeven.
Ikzelf moest daarna rijden en ging eigenlijk best wel lekker maar ik was nog absoluut niet tevreden.
Voor ons alle drie was het nog wel even zoeken naar de juiste afstelling en natuurlijk op de zeer belangrijke ideale lijn van het circuit blijven rijden.
De tweede kalificatie bracht voor chris niet veel extra maar hij had wel een betere bandenkeuze gemaakt. Marco verbeterde zich natuurlijk wel daar hij deze kon finishen en hij had de auto goed voor elkaar gekregen.
Ikzelf had ook wat aan de afstelling veranderd en mijn bandenkeuze aangepast naar hetgene waar ik eigenlijk altijd mee reed en dit zorgde meteen ervoor dat mijn auto super rondging.
Doordat het lekker ging stond ik meteen als 2e gekwalificeerd en was het uitzicht zeer goed.
De 3e kwalificatie bracht voor ons alledrie niks extra's.
Dit betekende dat Chris en Marco allebei in de halve finale mochten uitkomen en dat ikzelf met een 2e positie rechtstreeks in de finale stond.

Chris en Marco moesten allebei tegelijk de halve finale rijden en moesten dus aan de bak om een finale-plaats te bemachtigen.
Ze gingen allebei goed van start maar helaas voor chris ging het na een aantal ronden al verkeerd en raakte hij zonder eigen schuld een andere rijder zeer hard en was het al afgelopen voor hem (helaas want er zat zeker veel in).
Marco zat constant rond de 2e 3e positie en wist hem zonder al te veel problemen als 3e te finshen.
Dit betekende dat ook Marco door was naar de finale dus konden we met zijn 2en nog aan de bak.

De finale:
Het leek een natte finale te worden doordat het was begonnen met druppelen alleen zette het niet echt door dus niemand wist wat hij moest doen daar de baan te droog leek voor regenbanden en te nat voor "gewone" banden.
Ik heb er voor gekozen om op droogweer banden van start te gaan en ook zonder iets aan de afstelling te veranderen.
Met opwarmen leek het voor mij nog wel aardig te gaan ondanks dat de baan niet helemaal droog was en had ik er geen slecht gevoel over.
Marco had besloten in de opwarmrondes om zijn banden toch te wisselen naar regenbanden achter.
De start verliep zonder al teveel problemen maar ik kon het tempo vooraan niet volgen omdat het nog te nat was en moest proberen zo minmogelijk te verliezen t.o.v. de rest en dit lukte aardig, doordat er toch veel mensen naast gingen en foutjes maakten kon ik de aansluiting toch houden.
Na ongeveer een minuut of acht had ik het gevoel dat het steeds beter ging en begon het tempo wat op te voeren en dit ging als een raket, de auto ging heel erg goed en vanaf een 8e plaats kon ik vrij snel weer wat plekken goedmaken, na een minuut of 15 lag ik alweer vier en had ik uitzicht op de nummer drie.
Met ongeveer 20 min te hebben gereden lag ik op een derde positie en was het een kwestie van uitrijden geworden want ik wilde niet zonder benzine komen en doordat het nat leek had ik niet bijgetankt dus was het een beetje oppassen geblazen.
Gelukkig was de finish snel genoeg en konden we met nog wat benzine over de finale als 3e afsluiten.
Marco had in de finale toch nogal wat problemen en kon niet echt potten breken maar wist wel een zeer mooie 2e positie te behalen in het NOMAC-kampioenschap.

Al met al was het een moeilijke finale door het weer en waren we zeer gelukkig met de resultaten.
Ik heb door mijn positie de 3e plaats algemeen gehaald in het NK 2006 en Marco een 3e plaats in het NOMAC kampioenschap 2006.


Er zijn dit weekend helaas ook een aantal dingen gebeurt onder elkaar die in mijn ogen niet goed waren, ikzelf heb ook wat gedaan wat niet hoort en hiervoor nog mijn excuses aan Kevin Tollenaars.
Hij heeft hier voor de rest geen nadeel van gehad maar het had anders gekunt (gemoeten).
Laten we nu proberen om er de aankomende jaren een strijd van te maken die op de baan uitgevochten word waar het modelauto-racen ook voor bedoeld is!!
 

Bij deze wil ik nog even iedereen bedanken die mij geholpen heeft (Chrisje (motortunerd) Marco en iedereen die ik vergeten ben)
Natuurlijk ook de wedstrijdleiding en kantine personeel van de BAANBREKERS bedankt.!