Verslag 3e NK Groningen

Dit weekend was het 3e NK dat werd georganiseerd in Groningen.

Zaterdagochtend waren chris en marco al vroeg vertrokken richting Groningen, doordat ik zelf last had van een rare vorm van zeer heftige "hooikoorts", ben ikzelf s'middags pas vertrokken.

Eenmaal op Groningen aangekomen was het erg druk en werd er weer lekker veel gereden, het weekend was het weer eens super-weer.
Marco had wat problemen met de auto dus daar moest het 1 en ander aan gewijzigd worden en hij was dus druk aan het sleutelen, ikzelf heb na een tijdje de auto even op de baan gezet en een paar rondjes gedaan.
Mijn auto ging weer eens als een kanon en was meer als tevreden dus rondetijden bekeken en daaruit bleek al snel dat ik helemaal goed zat.

Vervolgens hebben we dus maar eens lekker rustig aangedaan om onder het genot van een cola/frikandel (receptje van Chris) eens verder uit te zieken....
Einde van de zaterdag nog even de baan opgegaan om wat rondjes te doen en om te kijken hoe de auto zich hield onder deze weersomstandigheden maar naar 15 min. rijden bleek al snel dat alles echt heel goed zat dus dat was het voor de zaterdag.
Al met al hooguit 30min. gereden maar er toch zeker van dat het goed zat.
Zaterdagavond zijn we gezellig gaan eten en na wat drank en veel geouwehoer naar bed gegaan.

De zondag:

Het weer was helemaal goed dus vroeg op en er tegenaan, de 1e kwalificatie liep het al erg goed en voelde de auto als zaterdag erg stabiel en lekker aan: 25 rondjes met iets van 12 sec. overtijd
2e kwali nog iets beter: 25 rondjes met 7 sec. overtijd.
3e kwali andere achterbanden eronder (1 type harder) en de tijd nog scherper gezet 25 ronjes met 2 sec overtijd.  helaas een stomme fout in de chicane in de laatste ronde anders zeker 26 rondjes gehaald maarja.
Na het einde van de kwali's stonden we op een zeer mooie 2e plaats dus rechtstreeks in de finale.

Met Marco ging het ook niet echt slecht alleen had hij constant kleine problemen waardoor het er net niet van kwam om een echt goede tijd neer te zetten, Marco moest dus starten in de 1/4 finale.

De 1/4 finale kreeg Marco het goede ritme weer te pakken en kon hij dan ook vrij makkelijk winnend afsluiten.
Tussendoor kregen wij (rechtstreeks geplaatsten) nog even de tijd om 5 min. te rijden en hebben we de ellegi-banden even geprobeerd maar in tegenstelling tot op Luxemburg ging het hier niet beter als PMT.

Halve finale van Marco: hij heeft hier goed gereden maar doordat het het hele weekend al niet helemaal lekker ging toch misschien te weinig vertrouwen in de auto en in zichzelf dus helaas hield het op voor hem hier.

De finale: startend vanaf een 2e positie met Hessel voor me en Jeffry achter me ging heel erg netjes zonder opstootjes en/of problemen, iedereen kon (volgens mij) goed wegkomen.
Na een aantal rondjes heb ik ervoor gekozen om Jeffry erlangs te laten zodat we onderling niet teveel gingen vechten en daardoor de aansluiting met Hessel te verliezen, we konden met zijn 3en nagenoeg hetzelfde tempo rijden dus het leek nog spannend te gaan worden.
Na een aantal ronden achter Jeffry te hebben gezeten maakte Jeffry helaas een klein foutje dus ging ik erlangs en kon ik vrij makkelijk een eindje voorsrong opbouwen, Hessel bleef (helaas voor ons haha) erg strak rijden en ondanks dat we toch doorstampten konden we niet echt aansluiting vinden
Zonder gekke dingen leek het erop dat de wedstrijd op slot zat en dat er zonder gekke dingen niets meer kon veranderen.
Dit heeft tot ongeveer 20 meter voor de start/finish geduurt en toen was helaas dat gele spul op dus kon Jeffry mijn 2e plek nog bemachtigen en werden we 3e (helaas).

De truckfinale was ook erg mooi om te zien en had een spetterend einde doordat daar ook enige rijders zonder benzine kwamen te staan en/of uitvielen.
Rein reed een super-wedstrijd en is heel knap 2e geworden en hij heeft echt alleen maar een stijgende lijn dit jaar dus het beloofd nog wat!!
 

Bij deze wil ik nog even iedereen bedanken die mij geholpen heeft (Chris en iedereen die ik vergeten ben)
Natuurlijk ook de wedstrijdleiding voor het super leiden van de wedstrijd, en kantine personeel van Groningen voor de heerlijke innerlijke verzorging
  BEDANKT