Verslag 2e clubwedstrijd AMCA

Dit weekend was de 2e clubwedstrijd op de AMCA die gelukkig door een aantal vrijwilligers toch door kon gaan. (nogmaals dank daarvoor mannen!!).
Zaterdag zijn we even wezen trainen maar doordat we vrijdag een bruiloft hadden gehad van Thieme & Janine Veenstra (die nogal erg gezellig was :-) ) was er zaterdag weinig uitgekomen.
Ikzelf had het viscose-differentieel erin gezet en wilde deze uitvoerig gaan testen maar dat moest dus maar zondag.

De zondag: De kwalificaties liepen voorspoedig en zijn door ons vooral gebruikt om zoveel mogelijk dingen te testen t..b.v. aankomend NK op de AMCA.
We hebben ellegi banden rondom getest en ook het differentieel hebben we zoveel mogelijk uitgetest en het is achteraf wel duidelijk dat het toch nodig is om de auto wel aan te passen qua afstelling
Chris en Marco gingen allebei zeer goed en het lijkt erop dat we met zijn allen de spullen aardig op de rit hebben, we hebben de laatste afstelling van mijn auto doorgevoerd op Marco en Chris zijn auto en ook zij zijn hier zeer goed over te spreken.

Stand na de kwalificaties: 1 Erwin Linker
                               2 Gert van den Brink (Sracing)
                               3 Jeffry van Wijk
                               4 Robert da Costa Gomez

Wij waren dan ook rechtstreeks gekwalificeerd voor de finale.

Marco en chris moesten zich dus allebei via de halve finale plaatsen voor de finale.
Chris moest de spits afbeiten (1/2 A) en heeft dit in steil gedaan, d.m.v. een overduidelijke overwinning ging chris dus de finale in.
Marco moest de daarop volgende 1/2 finale rijden en heeft chris zijn voorbeeld gevolgd met een overduidelijke overwinning en bleek achteraf ook na een kwartier rijden 3 seconden sneller te zijn geweest als chris (wat een verschil h haha).

De finale: Voor mijzelf verliep de start niet echt vlekkeloos, in de eerste ronde werd ik er meteen afgeduwd en vervolgens was een toeschouwer zo attent om mijn auto op de baan te zetten maar dit is niet toegestaan dus kreeg ik ook nog eens een stop and go. (hier kunnen zowel de toeschouwer als de wedstrijdleiding natuurlijk niks aan doen want regels zijn regels).
Al met al lag ik dus al snel laatste en met een flinke achterstand op de rest, d.mv. een tijdje doorpoken hebben we toch nog de 3e plaats weten te halen.
Chris reed een zeer sterke race en werd 4e, Marco reed ook zeer strak maar kreeg aan het einde van de finale een beetje problemen met zijn achterbanden maar eindigde toch 6e.

Al met al was het een leerzaam weekend en de conclusie is vrij simpel: er moet weer druk gesleuteld worden en hopen dat we hier en daar nog wat kunnen vinden zodat we met het NK er weer goed bijstaan.

Uitslag : 1 Erwin Linker
          2 Jeffry van Wijk
          3 Gert van den Brink (Sracing Gforce HARM)
          4 Chris Lukkassen (Sracing Gforce HARM)
          6 Marco Harleman (Sracing Gforce HARM)

Bij de truckklasse was het erg rustig en heeft Rein weer de nodige ervaring opgedaan, hij is netjes 2e geworden.

 

Bij deze wil ik nog even iedereen bedanken die mij geholpen heeft (Erik Aris, en iedereen die ik vergeten ben)
Natuurlijk ook de wedstrijdleiding en kantine personeel (vrijwilligers) van AMCA bedankt.!