Verslag 2e NK Apeldoorn

Dit weekend was het 2e NK dat werd georganiseerd in Apeldoorn.

Vrijdag waren chris en marco al naar Apeldoorn gegaan om de eerste rondjes voor het weekend te maken, vrijdagavond kwam chris naar ons toe om nog het 1 en ander aan te passen en om de dag door te spreken.
Het leek erop dat we al redelijk in de richting zaten maar dat komt natuurlijk ook omdat wij regelmatig rijden op Apeldoorn.

Zaterdagmorgen zijn we met zijn drien naar de baan gegaan en hebben we echt verschrikkelijk veel geprobeert, we zijn verder gegaan met het visco dif en ikzelf heb er a-symetrische fusees opgezet, ook zijn we met de veren en olie bezig gegaan.
Zaterdag kort samengevat was een hele dag de meest mogelijke dingen uit proberen.
De hele dag door was het gevoel goed en leek het erop dat we wat vooruitgang boekten en dat we toch wel een goede setup voor de zondag hadden.
Zaterdagavond zijn we gezellig met een hele groep gaan chinezen en op naar de zondag.

Zondagochtend ging de wekker weer vroeg en waren we tegen 9uur kant en klaar om te beginnen, om 10 uur begon de eerste kwalificatie ronde.
Chris en Marco zaten allebei in heat 3 en ikzelf zat in heat 6.
De kwalificaties verliepen voor chris en marco vrij goed en ze waren allebei eigenlijk wel tevreden en konden zich ook allebei rechtstreeks plaatsen voor de halve finale.
Ikzelf had erg veel pech en werd steeds belemmerd om een redelijke tijd neer te zetten, de rondetijden waren wel zeer goed maar alle drie de kwalificaties was er wel iets wat roet in het eten gooide om constant te rijden en dan word het tussen de oren ook niet beter!

Na de kwalificaties moest ik dus vanaf een 2e plaats starten in de 1/4 A, dit ging eigenlijk vrij vanzelf en doormiddel van zeer beheerst te rijden en niet al te veel te stampen konden we deze winnend af sluiten dus door naar de 1/2 finale.
Chris en Marco moesten allebei starten in de 1/2 B finale dus zij mochten het eerst doen, ze gingen allebei zeer goed en zeer constant en hebben allebei echt een zr grote sprong voorwaarts gemaakt ten opzichte van vorig jaar.
Chris kwam nogal ongelukkig in aanraking met een andere rijder en ogenschijnlijk leek het niks voor te stellen maar zijn kap kwam er scheef op te zitten en zijn benzine slang was eruit gegaan dus hield het helaas op voor hem, hij reed echt erg strak en constant maar het mag helaas nog niet helemaal gaan maar hij is in iedergeval weer op de goede weg!
Marco reed en uitstekende halve finale en heeft geen meter laten liggen en kon zich daardoor naar een 2e plaats rijden wat recht geeft op een finaleplaats, dit was de eerste finale in een NK voor Marco en zal zeer zeker ook niet de laatste zijn, ook zijn auto gaat zeer goed en hij heeft zelf ook de smaak te pakken!!
Ikzelf moest de 1/2 B finale rijden, de start verliep zeer goed en ik kon vrij makkelijk vanaf de 8e plaats naar een 2e plaats rijden in het eerste rondje totdat ik er door een collega afgetikt werd dus konden we weer helemaal achteraan beginnen.
Doormiddel van een tijdje door te stampen waren we na 10 min. weer aangekomen op een 4e plek vlak achter de nummer 3, doordat de andere halve finale nogal een rommeltje was af en toe ben ik er vanuit gegaan dat als ik maar constant door bleef rijden achter de nummer 3 en door dus geen risico's te nemen dat we wel doorgingen als tijd snelsten naar de finale.
Achteraf bleek dit een goede keuze en stonden we dan in de finale, dus Marco stond als 8e in de finale en ikzelf als 10e.
In de tijd dat we hadden tot aan de start van de finale heb ik ervoor gekozen om de auto compleet anders te zetten en een andere bandenkeuze te maken.
Na wat vertraging begon de finale om half 6 en konden we gaan kijken of mijn keuze goed was of dat het helemaal niet ging, met de opwarmrondes leek het helemaal super te gaan en had ik dan ook er vol vertrouwen in.
De start: binnen het eerste rondje kon ik doorstoten naar plaats 5 en kon ik serieus aandringen bij de nummer 4 en ging de auto echt als een kogel, helaas leek het erop hoe langer ik reed hoe meer snelheid ik in moest leveren en na verloop van tijd kwamen enkele rijders mij weer voorbij en was de snelheid er niet meer.
Door gewoon door te rijden en constant te blijven konden we toch weer opklimmen naar de 5e plek maar helaas kwamen we deze keer wat benzine tekort dus was het 2 min. voor het einde afgelopen.
Achteraf bleek de motor veel en veel te rijk afgesteld te staan en dat was dus waarschijnlijk ook de reden waardoor de motor niet ging zoals hij had moeten gaan.
Marco kon in de finale lekker meestrijden en heeft de hele finale doorgestampt maar kwam helaas ook aan het einde iets benzine te kort door hetzelfde probleem.
Marco heeft de hele finale lang zonder een fout te maken gereden en heeft zijn daardoor behaalde 1e plek in de NOMAC cup dan ook oprecht verdient!
Marco is uiteindelijk nog 6e geworden in ikzelf 7e (dacht ik).

Al met al was de finale voor mijzelf wel een teleurstelling en ben ik dan ook absoluut niet tevreden met het behaalde resultaat maar ja, doordat Chris en natuurlijk deze keer vooral Marco zichzelf heeft overtroffen was de teleurstelling zo weer weg. Vanaf hier nogmaals VAN HARTE!!
 

Bij deze wil ik nog even iedereen bedanken die mij geholpen heeft (Thieme en iedereen die ik vergeten ben)
Natuurlijk ook de wedstrijdleiding en kantine personeel van de AMCA bedankt.!