Verslag 1e NK Rucphen

Het eerste NK van het seizoen 2006 zit er op.

Na maanden van voorbereiding en veel sleutel werk ging het zaterdag dus beginnen, wij waren zaterdagochtend vertrokken en kwamen rond half 11 op het circuit aan met zijn 3en.
Het was al erg druk en gezellig,,

Na wat praten met andere rijders en een bakje koffie hebben we de auto's aangeslingerd, mijn indruk was dat het wel erg goed ging zonder teveel aanpassingen aan de auto, de (geklokte) rondetijden zagen er ook zeer goed uit dus we hadden een zeer prettig begin, na nog veel meters te hebben gemaakt op de zaterdag leek het erop dat de auto steeds slechter ging en zijn we toch nog wat aan het aanpassen gegaan, maar om 5 uur ben ik nog even de baan opgegaan met wat andere rijders en daar bleek dat het probleem algemeen was en dat iedereen toch last kreeg van overstuur.

s'Avonds zijn we gezellig wezen eten met fam. Toedeloer en van Wijk in het Skidome
 en hebben we eens geprobeert om zoveel mogelijk spare-ribs op te eten.
Voor 10 uur moesten we ons melden in het Hotel, hebben we nog even gesleuteld in de kamer en wat gedronken in de bar maar toch vroeg naar bed gegaan..

De Zondag:
Zondag morgen om 8 uur zaten we aan het ontbijt en omdat de regen met bakken uit de hemel was gevallen en het nog steeds wat regende hebben we lekker rustig aan gedaan en even genoten van ons noodgedwongen luxe onderkomen. tegen half 10 waren we op het circuit.

De eerste kwalificatie-ronde was de baan nog helemaal nat en op een enkeling na heeft iedereen deze laten schieten met het vooruitzicht dat het toch wel droog werd.

De 2e kwalificatie ronde was de baan nagenoeg droog dus ging iedereen er ook voor.
Toen Marco moest rijden (na wat aanpassingen) was hij blij verrast en ging zijn auto als een kogel, de kwalificatie ging nog niet helemaal super door wat foutjes maar het was duidelijk dat de auto het in zich had. Chris was nog niet helemaal tevreden over zijn auto maar ging ook telkens beter.
Ikzelf ging bestwel lekker maar door een klein botsinkje stond ik net niet rechtstreeks (5e) dus er was nog wat werk aan de winkel voor de 3e kwali.

De 3e kwalificatie-ronde, het moest gebeuren.
Chris en Marco kwalificeerden zich beiden voor de 1/4 finale tourwagen.
Ikzelf ging vol goede moed van start en de auto leek ook wat beter te gaan dus we gingen ervoor.
Na ongeveer 1 minuut kwam er iemand uit het gras en raakte mij in de zijkant, hiervoor kreeg ik een stop and go dus was er voor mij niks meer te halen daar er ongeveer 6 rijders binnen enkele seconden van elkaar zaten.
Na de kwalificaties stond ikzelf 2e in de halve-finale tourwagen

De 1/4 finales: Marco reed de 1e 1/4 finale en won deze met overtuiging, hij reed hem snaarstrak en heel beheerst uit en had hierdoor ook een makkie dus op naar de halve-finale.
Chris ging eerst als een kanon in de opwarming maar kwam ongelukkig in aanraking met een andere auto en brak een links-rechtsje af, nadat we uitstel aangevraagd hadden hebben we de auto in 5 min. weer rijdend op de baan gekregen, eerst leek het goed te gaan maar helaas hadden we over het hoofd gezien dat het afgebroken voorwiel de remslang doorgeschuurd had dus hielden zijn voorremmen ermee op dit was dus ook meteen einde verhaal voor chris (helaas).

De 1/2 finales: Marco moest eerst rijden en kon helaas niet doorkomen naar de finale maar toch heeft hij op wat kleine foutjes na super netjes gereden en zit er zeker meer in.
Ikzelf moest de daarop volgende 1/2 finale rijden en heb deze winnend kunnen afsluiten dus ging ik door naar de finale met een 7e startplek.

De finale:
Dit was in mijn ogen een schitterende finale die zeer spannend was.
De start verliep zonder al teveel problemen en ik kon doorstoten naar een 5e plaats, na 5 min. gereden te hebben kwamen Martin van Dijken, Pascal Seegers, Jeffry van Wijk en ikzelf bij elkaar in de buurt en het leek erop dat we hetzelfde tempo konden rijden (gemiddeld), dit ging om de 3e plek. Na verloop van tijd viel Jeffry van Wijk uit het groepje doordat hij een tik had gehad en helaas schade aan de auto had dus bleven er 3 man over.
Doordat Pascal en ik nogal met elkaar in gevecht waren kon Martin wat weglopen, Pascal en ik hebben onderling veel gevochten en het leek erop dat pascal een paar rondjes harder kon maar dat niet constant kon volhouden.
Door een foutje van Pascal kreeg ik even lucht en kon ik langzaam naar Martin van Dijken toerijden en hem na verloop van tijd zelfs passeren dit was na ongeveer 20 min (eindelijk op de 3e plek dus).
Met ongeveer nog 5 min. te gaan begon het einde (vooral van de benzine)
Doordat er constant gevechten op de baan waren geweest hadden niet veel mensen de kans gehad om benzine te sparen. Met nog ongeveer anderhalve min. te gaan waren alleen Hessel, Rick en ikzelf over op de baan. Ikzelf ging leeg op start finish met de finisch dus dit was exact goed.
De Gforce heeft zijn plicht dus uitermate goed gedaan en daar zijn we dus WEER erg tevreden over.
 

De einduitslag was dus:   1. Hessel Roskam 2. Rick Schiks 3. Gert van den Brink (Sracing Gforce HARM)
 

Dit was dus in mijn ogen een zeer mooie en vooral spannende finale die zoals velen al dachten spannender was als andere jaren doordat er nogal wat mensen zijn die kans maken op het podium

De truckklasse heb ik niet veel van mee gekregen alleen dat Rein Berghuis een zeer nette 5e plaats heeft behaalt met zijn HARM met Gforce.   Rein hierbij nog van harte

 

Bij deze wil ik nog even iedereen bedanken die mij geholpen heeft (Chrisje (motortunerd) Marco en iedereen die ik vergeten ben)
Natuurlijk ook de wedstrijdleiding en kantine personeel van de BAANBREKERS bedankt.!